Nyhetsarkiv
Kategorier
Ethno Press Youtube
No items
Ethno Press Facebook
Ethno Press Twitter

Sverige måste sluta stötta Afrikas diktatorer

Bengt NilssonI februari 2011 publicerade jag ytterligare en text på DN Debatt om det svenska stödet till diktatorer i Afrika, á pro på Libyens Muammar Gadaffi.

“Journalist och Afrikaexpert: Det är dags att Sverige stöder Afrikas demokratirörelser i stället för diktatorerna. Socialdemokraterna som nu kritiserar Sveriges indirekta stöd till arabvärldens despoter propagerade för bara ett år sedan för att gynna Afrikanska unionen, med Libyens ledare Muammar Khaddafi i spetsen. Vårt miljonbistånd till diktaturer har aldrig lyckats öka de mänskliga rättigheterna där. I stället måste vi fråga oss om biståndet stärker diktatorernas makt och gör det svårare för oppositionen, skriver Bengt Nilsson.”

Läs mer