Nyhetsarkiv

Kategorier

Ethno Press Youtube

No items

Ethno Press Facebook

Ethno Press Twitter

Bokförlaget Ethno Press

Ny bok våren 2017

I tyst samförstånd – Sverige och Sovjet i kalla krigets Afrika.

Det här är den häpnadsväckande berättelsen om Sveriges icke officiella men likväl existerande taktiska samarbete med Sovjetunionen under kalla kriget. Moskva ville förvandla europeiska kolonier i Afrika till sovjetiska lydstater, samt underminera apartheidregimen i Sydafrika och föra ANC till makten. I det projektet dök en lika oväntad som villig partner upp, nämligen Sverige. En outtalad ansvarsfördelning utvecklades.

- Västvärlden, det vill säga Sverige framför allt, vägrade att leverera vapen till befrielserörelserna i södra Afrika. Vi svenskar var helt medvetna om att den där vapensidan, till gerillan, den skötte Sovjetunionen, berättar författaren Per Wästberg som var djupt engagerad i Sveriges stöd till rebellgrupper i södra Afrika.

Det svenska stödet till kommunistiska befrielserörelser i Afrika inleddes på 1960-talet och pågick i flera decennier. Totalt överfördes många miljarder kronor, ofta i hemlighet utan att vare sig riksdag eller skattebetalare visste om det. Förre statsministern Ingvar Carlsson berättar i boken att han och regeringen medvetet valde att inte känna till detaljer i den hemliga verksamheten. Stödet hanterades till stor del av tjänstemän på Sida och UD av vilka många hade uttalade vänstersympatier. Pengarna gick till rörelser som hade en privilegierad ställning hos Sovjetunionen.

Köp den på Adlibris, klicka HÄR.

eller Bokus. Klicka HÄR.

Operation Axum


Operation Axum
är en politisk thriller som utspelar sig huvudsakligen i Israel och Etiopien. Manlig huvudkaraktär är den svenske antikvitetsexperten och konstförfalskaren Martin Gabler. Kvinnlig huvudkaraktär är den unga etiopiska kvinnan Rebecca, vars bakgrund länge är oklar. De möts av en slump men det visar sig att de har mer gemensamt än någon kunde tro. Mot sig har de tre sammansvurna män. Den historia som utvecklas har mångtusenåriga, bibliska anor. Men den handlar om vår tids mest skrämmande domedagsscenario. Läs mer på bokens hemsida. Klicka HÄR.

“Nilsson är skicklig på att skapa en gastkramande spänning med
igenkännbara miljöer, tvära kast och en yttre handling som gör att historien verkar fullt rimlig och möjlig. Romanen vänder sig till en publik som uppskattar äventyrsromaner med en politisk dimension och tyngd.” (Jörgen Hammenskog i BTJ-häfte nr 16 som är vägledande för bibliotekens inköp.)

”Vill du ha spänning med hisnande historiska perspektiv, då är det här din bok. En storslagen och politiskt laddad spänningsroman.” (Resemagasinet Vagabond.)

”Välskriven och spännande fram till sista sidan. En mycket bra politisk thriller.” (Tidningen Kulturen Elisabeth Brännström)

”Fantasieggande blandning av historiska fakta och kristna, judiska och afrikanska myter.” (Av Lars Anders Johansson | Svensk Tidskrift.)

“Den som tyckte att Da Vincikoden var spännande kommer att älska den här boken. Frågan är om inte Nilsson överträffar Dan Brown.” (Tidningen Frimuraren, medlemsorgan för Svenska Frimurare Orden.)

Storpocket, 452 sidor. ISBN 978-91-637-4557-7. Köp den på Adlibris eller Bokus. Finns även som e-bok.

2005 gav jag ut den historiska romanen Makida – drottningen av Saba på Bonniers förlag. Nu finns den som e-bok på mitt eget förlag Ethno Press. Läs om den och köp den på exempelvis Adlibris. Klicka HÄR.

Det är omkring år 950 före Kristus. En väldig karavan lastad med kryddor, guld och ädelstenar anländer till Jerusalem. På en honungsgul dromedar rider en sällsamt vacker ung, svart kvinna, klädd i dyrbart siden. Hon heter Makida, hon är drottning av Saba. Hennes besök vid kung Salomos hov kommer att förändra Mellanöstern och påverka både Israel och Makidas land Saba/Etiopien på ett sätt som ingen kunde drömma om.

 

 

 

Våren 2014 gav jag ut boken Oljans pris här på mitt förlag Ethno Press. Boken handlar om den stora oljerevolutionen i Östafrika. Läs om Oljans pris på bokens egen hemsida HÄR. Där finns även recensioner. Köp den på Adlibris eller Bokus. Finns även som e-bok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1998 gav jag ut ungdomsromanen “Björn!” som  blev en storsäljare på förlaget Bonnier Carlsen. Det är en thriller som utspelar sig i de djupa skogarna i Dalarna.Nu har jag gett ut den på nytt på eget förlag.

“Underbart! Bengt G Nilsson kan berätta och han har en avundsvärd fabuleringstalang.” (Jan Hansson i Svenska Dagbladet.)

Köp den direkt av mig för 100 kronor plus postens billigaste frakt. Mejla genom att klicka på kontaktlänken nedan.

 

Klicka på länken nedan för kontakt med mig.

Kontakta mig för mer information