Nyhetsarkiv
Kategorier
Ethno Press Youtube
No items
Ethno Press Facebook
Ethno Press Twitter

DN debatt om Johan Persson och Martin Schibbye

Etiopisk familj i AmharaI december 2011 publicerade jag en text på DN Debatt som handlade om de två fängslade svenska journalisterna i Etiopien. Frågan för dagen då var huruvida de skulle överklaga sitt straff eller ej. Utifrån min kunskap om Etiopien ansåg jag det vara mycket oklokt att överklaga. Jag utvecklade min tanke i debattexten. Etiopiens premiärminister Meles Zenawi är en furste som härskar och söndrar, belönar och straffar. Han vill inte ha trotsiga fångar utan de ska ödmjuka sig och bekänna sin skuld. Då kan han i sin nåd avkorta deras straff. Allt tyder därför på att det vore vansinnigt av Martin Schibbye och Johan Persson att processa vidare i domstolarna.

Läs texten här.