Nyhetsarkiv
Kategorier
Ethno Press Youtube
No items
Ethno Press Facebook
Ethno Press Twitter

En thriller före sin tid

Barn på flykt försvinner i Sverige och hamnar i klorna på onda människor som utnyttjar dem sexuellt. Om detta kan vi läsa i bland annat Dagens Nyheter, där Erik Helmerson i ett ledarstick i dag (17/12) tar upp problemet.

Det låter som en ingrediens till en spännande politisk thriller, och det är det också. Jag gav ut den redan 1994 på Albert Bonniers förlag. En främling knackade på dörren heter den och på baksidan kan man läsa:

Det är maj månad med en osannolik värme. Gatuslagsmålen mellan svenskar och invandrare avlöser varandra. En dag påträffas en känd riksdagsman och förespråkare för flyktingars rättigheter bestialiskt mördad. Per Gustavsson, avdankat utrikesreporter, kör taxi i stan och blir oväntat indragen i en konspiratorisk spiral som bara kan sluta med våld och död. Men vem dödar vem – och varför? Vart tog de utländska småflickorna vägen och vilka mörka hemligheter bär egentligen Veronica Östergren på?

Berättelsen utspelar sig i Uppsala under den period då flyktingströmmen från forna Jugoslavien kulminerade. Den beskrevs som en dystopisk fantasi. Det var den inte, jag var bara före min tid. Som vanligt. Recensenten Jörgen Hammenskog skrev så här i Göteborgsposten:

“… den är ruggigt spännande, den kan i svärta och vidrigheter blixtra till som i en James Ellroy-roman och trots sin ibland fladdriga intrig är den stämningsmässigt på något sätt fullt tänkbar .”

Det som var fullt tänkbart 1994 är i dag alltså verklighet.

Trehundratjugoåtta sidor tät spänning med hisnande nutidskänsla, trots att boken är 21 år gammal! En perfekt julklapp.

Köp den direkt av mig, signerad om så önskas, för 150 kronor inklusive porto. Beställ på: bengt(at)ethnopress.se