Nyhetsarkiv
Kategorier
Ethno Press Youtube
No items
Ethno Press Facebook
Ethno Press Twitter

Det fanns många skurkar i södra Sudan.

Ärkebiskop Paulino Lukudo Loro och jag.Som bekant arbetar den svenske åklagaren Magnus Elving med en förundersökning rörande folkrättsbrott i södra Sudan. Dessa brott sägs ha ägt rum kring millennieskiftet. Jag som reste och arbetade som journalist där vid den tidpunkten kan intyga att brotten var omfattande. I Elvings undersökning figurerar det svenska oljebolaget Lundin Oil – som inte längre existerar i samma skepnad – och mig veterligt pågår ingen utredning mot några andra aktörer. Det är synd. Den katastrof som drabbade de civila i södra Sudan under kriget  styrdes nämligen av många aktörer. Särskilt intressant är det att granska utländska kristna lobbygruppers agerande. Om detta skrev jag i Expressen i juni 2010. Läs texten här.